Epari Suomen kolmanneksi paras kaupunkilehti

Kaupunkilehti Epari on valittu maan kolmanneksi parhaaksi kaupunkilehdeksi. Kaksi vuotta sitten Epari sai kilpailussa kunniamaininnan.
- Joka vuosi, kun on osallistuttu, on tullut myös menestystä. Uskon sen kertovan siitä, että valittu suunta ja tekemisen ote on oikea. Lukijoiden mielipide on meille tietenkin tärkein ja se tukee kilpailun tuloksia. Lukija- ja ilmoitusasiakasmäärät kasvavat vuosi vuodelta, Eparin päätoimittaja Laura Syväoja toteaa.

Vuoden 2016 paras kaupunkilehti on Uusi Rovaniemi. Toiseksi kilpailussa sijoittui Tamperelainen. Parhaat kaupunkilehdet valitsi tänä vuonna raati, jossa oli mukana Turun ammattikorkeakoulun journalismin ja mainonnan suunnittelun erikoistumisen opiskelijoita ohjaajinaan Tuomas Mustikainen ja Erkki Mikkola sekä päätoimittajat Petri Piipari ja Janne Rantanen.

Raati kommentoi Eparin ulkoasua modernin leikkisäksi ja lehteä raikkaaksi sekä nykyaikaiseksi. Kehuja saavat myös lehden paikallisuus ja pääkirjoitusten kantaaottavuus, joiden todetaan tekevän lehdestä vakuuttavan alueellisen toimijan.
- Perusteluissa mainittiin myös, että lehtemme tavoittaa paikallisen ihmisen hyvin ja lukijalle jää erityisen lämmin ja luotettava kuva. Tuo kommentti tuntui meistä erityisen hyvältä,Syväoja summaa.

Päätoimittaja on menestyksestä otettu. Hän pitää sen ansiona lehteen sitoutunutta tiimiään ja sitä, että Epari oikeasti panostaa paikallisiin juttuihin.
- Jutut tehdään omalla toimituksella paikallisista ihmisistä, puheenaiheista, ilmiöistä ja tapahtumista. Ostojuttuja lehdessämme on vähän. Kaupunkilehti on ilmainen, mutta vastaa tilattavaa paikallislehteä.Se näkyy myös tiiviissä ja sitoutuneessa lukijasuhteessamme. Paikallisuus on se, minkä takia meistä pidetään ja meitä luetaan, Syväoja painottaa.
- Printin lisäksi julkaisemme paikallisia uutisia ja puheenaiheita aktiivisesti myös verkossa ja sosiaalisessa mediassa.

Paikallislehtenä ennen toiminut Epari täyttää täyttää tänä vuonna 90-vuotta.
- Kolmas sija on paras mahdollinen syntymäpäivälahja meille, päätoimittaja iloitsee.

Eparin toimituksen avustaja Paula Myllykoski (vas.), päätoimittaja Laura Syväoja, toimittaja Virpi Kupiainen-Ämmälä sekä harjoittelija Elena Lehdontie iloitsevat sijoittumisesta Vuoden kaupunkilehti -kilpailussa.
Kuva: Sami Salmela