Ankkurin ja Kaupunkilehti Pohjois-Kymenlaakson jakeluun raju laajennus

Kaupunkilehdet Ankkuri ja Pohjois-Kymenlaakso (PK) laajensivat keskiviikkojakeluaan tuntuvasti lokakuun alusta.
Kotkan ja Kouvolan talousalueilla ilmestyvien lehtien yhteisjakelumäärä nousi 8740 lehdellä.
Uusi kokonaisjakelumäärä on liki 104.000 lehteä, selvästi talousalueen suurin.

Ankkurin jakelualue laajeni länteen. Uusia alueita tuli keskiviikon perusjakeluun Loviisassa 4800 luukun verran. Loviisan kokonaisjakelu on nyt 6000 lehteä.
PK:n jakelu laajeni Kouvolan Anjalan ja Valkealan alueilla noin 1500 kappaleella. Lisäksi uutena aloitettiin luukku- ja laatikkojakelu Lapinjärven kunnan alueella itäisellä Uudellamaalla.

Jakelumäärän kasvattamiseen päädyttiin yhteistyössä lehtien jakeluoperaattorin Jakelusuora Oy:n kanssa. Jakelusuora on yhdessä Suomen Suoramainonta -ketjun kanssa kartoittanut lähes kaikki oman jakeluverkon ulkopuoliset alueet Suomessa. Pyrkimys on laajentaa jakelualueita merkittävästi.

– Juuri näin on tehty Kymenlaaksossa ja itäisellä Uudellamaalla. Raju jakelumäärän nosto parantaa Ankkurin ja PK-lehden alueellista peittoa ja tehokkuutta merkittävällä tavalla, Ankkurin ja PK:n kustannusyhtiöiden toimitusjohtaja Petri Piipari kertoo.

Kaupunkilehti Ankkurin ja PK:n yhteislukijamäärä päällekkäislukeminen poistettuna on 83.000 lukijaa tuoreimman KMT -tutkimuksen mukaan.
– Ankkuri ja PK yhdessä ovat talousalueen luetuin printtilehti, Petri Piipari muistuttaa.

Lehtien jakelukunnat: ovat: Kouvola, Kotka, Hamina, Loviisa, Pyhtää, Iitti, Lapinjärvi, Miehikkälä ja Virolahti.

Ankkuri ja PK painetaan Lehtisepät Oy:n Tuusulan painossa. Ankkuri ilmestyy keskiviikkoisin ja lauantaisin, PK keskiviikkoisin. Kuva: Petri Piipari.